Pomazánky

Zdravé a chutné recepty

Dejme krekrům chuť.

Arašídová pomazánka

Jsou dva typy lidí... Ty, kteří ji milují a ty, kteří ji nesnáší. Dlouhou dobu jsem přemýšlela, do kterého typu patřím já. Po výrobě domácí arašídové pomazánky (másla) jsem měla hned jasno.

Na tento recept budeme potřebovat:

  • 200g arašídů
  • 1čl kvalitního olivového oleje
  • 1čl medu
  • špetku soli

Postup:

Arašídy si rozmixujeme společně s olejem a v závěru přidáme sůl a med. Mixujeme až do doby, než nám vznikne mazlavé máslo. Pro lepší chuť můžete nechat některé arašídy na menší kousky v pomazánce.

Plníme do skleniček, které jdou pevně uzavřít, aby se máslo nekazilo. Máslo je skvělé na vánočku, suchar, nebo i na dochucení kaše či na pečení


Dýňová pomazánka

Jak využít zbytek dýně, na něco jiného, než polévku nebo dort? Zkuste tuhle jednoduchou dýňovou pomazánku.

Na tento recept budeme potřebovat:

  • dýni
  • bazalku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • tvaroh

Postup:

Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ty pokapeme olivovým olejem, bazalkou, osolíme a opepříme. Celou směs promícháme a dáme do misky do předem vyhřáté trouby. Necháme péct a během pečení občas promícháme. V případě připalování podlijeme lehce vodou a zhruba po 20 minutách vyndáme z trouby. Kostičky smícháme s tvarohem, a celou pomazánku pak dochutíme dle libosti našich chuťových pohárků.

Pomazánku posypeme bazalkou a můj tip je podávat ji namazanou na knëckebrodu. :)

Zdraví v jídle © 2016
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky