Pečivo

Zdravé a chutné recepty

Není pečivo jako pečivo, ale to domácí za zkoušku stojí.

Celozrnný chléb

Tento typ receptu jsme tu prozatím neměli. Jde o domácí celozrnný chléb, který nepřipomíná úplně typický chléb, který koupíte v obchodě, ale nazvala bych ho spíš vláčnějším sucharem. Pro běžné strávníky, kteří nejsou zvyklí se stravovat až natolik zdravě, tento chleba asi úplně nebude, jak se říká "to pravé ořechové", ale mě a lidem z okolí velmi chutnal. Stačí jeden plátek chleba a člověk je sytý.

Na tento recept budeme potřebovat:

  • slunečnicová semínka
  • 350g celozrnné mouky
  • 300ml podmáslí
  • 125g ovesných vloček
  • jedlou sodu
  • chia semínka

Postup:

Příprava toho toto chleba je velmi jednoduchá. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. Na pečící papír vytvarujeme bochník chleba a vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme přibližně hodinu.

Každá trouba peče trochu jinak, takže je pouze na Vašem úsudku, kdy chleba z trouby vyndáme. Pokud máte raději například křupavější kůrku, můžete jej v troubě ponechat i déle.

Chléb je výborný s domácí pomazánkou, nejlépe zeleninovou.

Zdraví v jídle © 2016
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky